torsdag 26. august 2010

Mens jeg venter - små puslerierMens jeg venter på at lillesøster skal melde sin ankomst (termin var i går),storesøster er i barnehagen og at stuen og forsåvidt hele huset skal få sin ansiktsløftning (her er alt ubehandlet panel ano 1987..... bortsett fra to soverom og ett kontor som vi har pusset opp) blir det litt småprosjekter som pynter opp i heimen!På salongbordet pryder et stilleben av noen baller, hageroser, ett fat og to kubbelys. Jeg er egentlig ikke noen rosa person (lilla er det derimot værre med), men her i stuen vender den fargen stadigvekk tilbake...


Ballene er laget av noen gamle gensre som egentlig skulle til fretex, og garn og sytrå i forskjellig farger. På en har jeg også hatt litt lyng.Årstiden nå er bare fantastisk!!! De sene sommerblomstene blomstrer på sitt vakreste og høstens blomstring er i gang... Det kribler i sjelen når rognene henger i lekre klaser på trærne og lyngen er iferd med å gå ut i blomst. I kombinasjon med hagens blomster kan man kose seg masse!!! Jeg er veldig fan av å ha småvaser stående, som man kan skifte ut blosmtene i etterhvert som de tar kvelden.

En enkel og lekker måte å pynte på!!!!!
Kjøkkenet er preget av orange i kveld!!! Små vaser med georginer og sedum.


Og av alle ting... jeg har fått meg husfred!... og ikke bare 1 men 2! (jeg har en fæl tendens til å kjøpte 2 av ting.....) Husfred - som jeg i alle år har sett på som en "bestemor-blomst", begynner jeg å bli gammel? hehe... jeg velger å tro at det heller er husmor-instinktet som har slått til for fult! Men sannheten er at det er en lekker plante: rund, jevn og fin form og en lekker, frisk grønnfarge!

Ha en fin kveld videre!!!


fredag 20. august 2010

Hekling

Da jeg ble mor for 1,5 år siden strikket jeg et vognteppe til jenta. (Jeg hadde sikkert ikke gjort noe håndarbeid siden skolen en gang på 90 tallet....) Nå når jente nr 2 meldte sin ankomst, kunne jeg ikke være noe dårligere!... Jeg starta med å finne garn, og så leita jeg fram oppskrift som passet... Resultatet blei ikke noe særlig å skryte av!.... Men en koslig kveld her i juli måned var jeg på besøk hjemme hos www.linetoppen.blogspot.com (hvis det er ei som inspirerer meg så er det miss G! TAKK;) Hun viste meg ett arbeidet i det mønsteret som vognteppe nå har! For ja!, jeg reiste rett hjem og tok opp det 99% ferdige arbeidet jeg hadde. Men sånn er det når man bare finner det mønsteret MAN MÅÅÅ HA!!!! Og ferdig er jeg og blitt!!!! Jeg er kjempefornøyd!Mønsteret er 3 staver og 1 luftmaske, 3 staver og 1 luftmaske ,osv! Fantastisk enkelt for sånne som meg som er i lærefasen!

Garnet er fra DropsDesgin og heter Muskat Soft.

tirsdag 17. august 2010

SensommerSelv om hagen er under oppbygging, er det en del planter som vokser og blomstrer i full vigør! Noen planter stod på tomta, andre er kjøpt nye i år, andre igjen har vi fått eller tatt med oss fra Esseveien. Det er fantastisk å se hvor flott det vil bli (og allerede er)! Jeg er heldig som har en mann som er HOBBYGARTNER!!!!