onsdag 5. oktober 2011

Stue oppsummering...

Mye har skjedd det siste halvåret! Og det er rart å se tilbake på!
Jeg har også den siste tiden fått noen spørsmål ang stuen vår og oppussingen der, derfor tenkte jeg at jeg kunne lage et innlegg!

hele prosessen og alle innleggene om stua kan dere finne ved å trykke HER!

 Men kort fortalt: her er før og etter og litt til:)

fra omtrent samme vinkel!

 • På veggene byttet vi til stående glatt-kant panel. Fordi vi ønsket et rent utseende, samtidig som det skulle gi et mykere inntrykk enn hva glatte gipsvegger ville gitt. Siden vi heller ikke har full takhøyde, er stående panel med på å gi inntykk av høyere takhøyde.
 • I taket fjernet vi plank mellom bjelker og byttet til gips med innlagte spotter. Det valgte vi fordi vi syns gips gjør det renere enn hva panel ville gjort i dette tilfelle. Det passer også bedre med stilen på huset, som er i ferd å få et mer moderne utseende! Spottene er inndelt i 4 soner, dermed kan vi leke litt med lyssettingen, alt etter ønsket stemning og behov. Vi valgte også å gå for led-lys spotter. De er noe dyrere å kjøpe, men de er rimligere i bruk, varer lenge, og gir et finere lys!
 • Gulvet har vi ikke gjort noe med, det var nytt i 2007 og er voksa furu! Et varmt, lyst og mykt gulv som vi trives godt med!
 • Alt av snekring og maling har vi gjort sjøl, men vi fikk en profesjonell til å komme å sparke taket! Det er verdt pengene!!!!
ikke helt samme vinkelen, men dere ser samme delen av stua!
 • Valg av farger!... Det er IKKE lett å velge rett farge eller nyanse! Vi viste vi ville ha det lyst, men ikke helt hvitt! Så hvor begynner man?
        Vi gjorde det sånn:
 1. Vi begynte med å ta med oss masse fargeprøver hjem, lese NCS-kodene og sammenlikne en fargeprøve med noe vi har fra før, feks ett hvit kjøleskap eller lys vegg du er fortrolig med! 
 2. Kjøp fargeprøver!!!! Det er såå verdt pengene og kan spare en for mye arbeid! (selverfart!!!!)
 3. Prøvemal! Gjerne flere plasser! Lys påvirker farger og fargen kan oppføre seg forskjellig på forskjellige plasser i rommet. Vi erfarte at en farge vi trodde var kjempefin viste seg å skjære helt med skifermuren...

Vi endte tilslutt opp med takmaling fra Nysted på Sandnes (har ikke koden, men ganske hvitt), men siden det er gips er det helt MATT.
Veggene har fargen VANILJE/CAFELATTE , S1005-Y30R. Vi har brukt Sens 10% glans, maling fra Jorun, som bare er fantastisk å bruke på panel. Sammen med GOD kost gikk maling "kjapt". Vi har brukt samme type pensler som de bruker i proffmarkedet! 
Vinduer og lister er malt  i S0502-Y, 15% blankt.

Vi vurderte om vi skulle gå for blanke lister, 80%, men vi følte det ble feil i denne setingen. Blankt tak, lister og evt gulv er bare knallfint! Det var det vi hadde i Esseveien, men i vår "moderne" stue ble det feil!
Vi valgte derimot å bruke blank 80% hvit, blank maling på de gamle møblene i har, skuvseng og skap.



 • Beholde skiferen som er på brannmuren bak ovnen? Det var et stort spørsmål!!! Dette er ikke 1. valget vårt, skulle vi valgt selv, men samtidig har vi ikke klart å finne ut hva vi ville hatt isetedenfor, og den er jo ikke stygg!! Noen ganger handler det jo om å bruke det man har og gjøre det beste ut av det! Og siden vi er glad i jordfarger og naturen følte vi at dette var OK! For at den ikke skal stå så alene, har vi dratt inn brunfarge flere stede i interiøret, med gammel brun kiste og vi har også valgt valnøtt-tre i salongbord og en hylle under tv-en!


Vi er blitt kjempeglad i denne hylla! Den flyter så fint! Og gir veggen et luftig preg!! Den harmonerer veldig fint med tv'en også! Tv'en er ikke lett eller alltid like fint å integrere i interiøret, men jeg må si meg fornøyd med resultatet! At tv'en har et fint nett design er heller ikke feil!.... 

Ser du lista mellom tv'en og hylla? En flott detalj! Min mann har skjært til en glattkant bit i riktig lenge og frest spor på baksiden med plass til ledningene! Den er festet til veggen med borrelås!!!!


 • Valg av møbler!... Siden vi flyttet fra en liten hytte med 1 etg på 40 kvm, hadde vi minimalt med møbler.  Vi valgte derfor å bruke det vi hadde pluss at vi arve litt gammelt og bruke det fram til stuen var pusset opp, før vi kjøpte nytt! Det var en kjempegullerot!!!
Vi var mye rundt og kikka, men fant tilslutt det vi ønsket på Bolia. Der har vi kjøpt sofa, salongbord og tv-hylle. Vi ønsket et rent design, med go kvalitet og god sittekomfor.  Og vi er veldig fornøyde!!! (litt lang leveringstid bare!)
 • Sofaen heter "Seville" 7 seter og vi valgte stoffet Nantes, beige.
 • Sofabordet heter "Wake" og er i materialet valnøtt
 • Tv-hyllen er også i valnøttfineèr. Den heter "Logo" og er 3 deler satt sammen til en lang hylle. vi har 2 1/2*2 med skuff i hver ende og en 1/2*2 med dør (tror de kaller den "media") i midten.
 • Ellers er møbler vi foreløpig har i stuen, ting vi har hatt fra før og arvegods. Vi liker å blande gammel og nytt og prøver å finne vår egen stil med å mikse dem.
  Stuen mangler fortsatt litt for å bli 100%, men vi rusher ikke! Vi venter heller til det rette dukker opp!



Er det fortsatt noe du lurer på? Bare å spørre!!!
mailen min er amstorhaug@hotmail.com


One down, many to go....Nå står nytt bad på agendaen!!!!



post signature




8 kommentarer:

 1. wow, så flott det ble! :):)
  Litt av en forandring, flinke har dere vært.

  SvarSlett
 2. Hei!
  Så utrolig flinke dere har vært! Dere har virkelig sansen! Gøy å se før-etter bilder!
  Alt passer så godt sammen, og TV'en ble godt integrert i interiøret ja!

  Nyt kvelden!

  Klem Sigrid :)

  SvarSlett
 3. Det ble rett og slett nyyyedelig

  Ha en finfin kveld videre.

  Klem Lotte

  SvarSlett
 4. hei. snublet over bloggen din da jeg søkte etter nantes beige. jeg har bestilt en sepia sofa fra bolia i samme farge, og min store skrekk er om jeg har valgt feil farge. var innom bolia på sandvika igår og der var sofaen nesten gul! er så vanskelig å se når det ikke er riktig lys. syns du sofaen virker gul? og tror du den passer til litt grålig laminatgulv eller vil det bli helt feil? ett siste spm..hvilken farge har du på veggen i stua?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Annie!
   Ja det er kjempe vanskelig og litt skummelt å velge! Men vi er kjempefornøyd med nantes beige!!!! Veggene våre er malt i caffe latte/vanilje (kjært barn, mange navn) fra jotuns fargekart! Det gjør stuen vår varm/beige! Ja, lysene i butikkene gjør det vanskelig å se hvordan fargene egentlig oppfører seg! Jeg og syns de virka altfor gult i butikken! Nantes beige er flott, fordi det er mange forskjellige farger som er vevd sammen, og det er jo faktisk litt grått i den og! Til dine grålige gulv ville jeg valgt en hvitere veggfarge enn vi har! Hørtes kult ut! Hadde vært kjekt og få sett det når du fikk alt på plass! Håper du får det sånn som du har sett for deg!
   LYKKE TIL:)

   Slett
 5. tusen takk for svar. og en lettelse å høre du var fornøyd med fargen. vi driver å skal bygge så sofaen kommer ikke før i slutten av mai. hadde også veldig lyst på seville sofaen i grått til å ha i 2. etg. i værstefall så bare bytter vi om. ;p
  likte logohyllene dine veeeeeldig godt. så utrolig fint dere har det, virkelig stor forskjell på før og etter bildene. har kjøpt inn masse nye møbler på salg. får ingenting før huset står klart. gleder meg veldig tilå få de på plass og se om det blir slik jeg har drømt at det skal bli. sender veldig gjerne bilde når bitene faller på plass. tenkte lage husbyggingsblogg når det begynner å skje noe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så utroligt spennende!!!! alltid nærver inn i bildet når detaljene begynner å komme på plass i virkeligheten - det er ikke bare en drøm lenger lissom:)Jeg elsker den gode magefølelsen som kommer når man føler at det stemmer! masse masse lykke til! rop ut om bloggen blir virkelighet:)

   Slett
 6. hei.
  da ble det blogg da vettu, velkommen å se når du vil :)
  stjernevn.blogspot.com

  følger bloggen din nå. masse spennende og masse fint!

  SvarSlett

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar!